Flagga Sverige

Flagga Sverige

Feb 28, 2023

Är du ute efter en Sverigeflagga så har du kommit rätt. Våra flaggor från Adele är tillverkade av högkvalitativ flaggväv och är lämpliga för det svenska klimatet. När du köper en flagga från oss så kommer ryggen på flaggan vara förstärkt med polysterband och alla fållar samt hörn också vara förstärkta. Se hela utbudet här; https://husbeslag.se/utemiljo/flaggstang.html.

Att hissa flagga är en gammal tradition. Visste du att Sveriges flagga är faktiskt världens näst äldsta flagga efter den Danska flaggan! Vi får ofta frågor från våra kunder om hur stor en flaggstångsflagga bör vara. Flaggans eller vimpeln storlek beror helt enkelt på längden på ens flaggstång. Nedan hittar du en bild som visar passande flagga till flaggstång.

Det finns lite saker som kan vara bra att veta om flaggor som exempelvis tider för flaggning vid officiellt bruk och dödsfall. 1 mars till 31 oktober hissas flaggan kl 8.oo och halas vid solnedgång eller kl 21.00. Övrig tid hissas flaggan kl 9.00. Vid dödsfall hissas flaggan till topp för att sedan tas ner till en tredjedel av stångens längd. Tänk på att alltid ha en ren och hel flagga och att aldrig sätta egen text eller märken på svensk flagga. När man viker flaggar bör det gula korset inte synas, enligt gammal flaggsed.

Känner du till Sveriges allmänna flaggdagar? Nedan har vi radat upp alla högtidsdagar under året  som är specifika för Sverige. På allmänna flaggdagar rekommenderas att Svensk flagga hissas på samtliga flaggstänger.

1 januari - Nyårsdagen
28 januari - Konungens namnsdag
12 mars - Kronprinsessans namnsdag
Påskdagen
30 april - Konungens födelsedag
1 maj
Pingstdagen
29 maj - Veterandagen
6 juni - Sveriges nationaldag och svenska flaggans dag
Midsommardagen
14 juli - Kronprinsessans födelsedag
8 augusti - Drottningens namnsdag
Dag för val till riksdagen
24 oktober - FN-dagen
6 november - Gustav Adolfsdagen
10 december - Nobeldagen
23 december - Drottningens födelsedag
25 december - Juldagen

Vid frågor eller funderingar är du välkommen att höra av dig till oss.