Dörrstängare till ytterdörr, innerdörr

En dörrstängare kan ha många användningsområden. Det finns dörrstängare till ytterdörrar, innerdörrar, branddörrar, altandörrar med fler. För att passa till olika användningsområden finns dörrstängare med olika tekniska alternativ. Dörrstängare med justerbar stängningskraft använder beteckning Force eller Klass, där högre siffra betyder mer kraft vid stängning. Husbeslag är auktoriserad återförsäljare för: dörrstängare från Burg-Wächter, ABUS och Intersteel.

https://husbeslag.se/inomhus/dorrstangare.html?manufacturer=319

ABUS dörrstängare för privat och företagsbruk. Deras produkter passar bra till offentliga miljöer, Bostadsrättsföreningar, butiker, företag mm. 

Burg Wächter dörrstängare stänger dörrar med en bredd på upp till 140 cm och en vikt på upp till 180 kg. Dessutom är de olika storlekar på de flesta dörrstängare standardiserade enligt DIN EN 1154. Enligt detta är vissa modeller också godkända för installation på branddörrar. 

Intersteel dörrstängare kännetecknas av en snygg design och hög kvalitet. De har en standard saxarm och är lämpliga för användning på både vänster och högerhängda innerdörr.ar Intersteels dörrstängare är CE-certifierade, vilket innebär att de uppfyller de europeiska normerna där krav och testmetoder fastställs.

Dörrstängare Abus

Dörrstängare Intersteel

Dörrstängare med fördröjning är oftast inställbara så dörren hålls uppställd ett antal sekunder innan den går till stängningsläge.

Dörrstängare med uppställning aktiverar ett spärr som gör att dörren hålls öppen.

Dörrstängare med CAM-teknik innebär att en liten öppningsmotstånd också kan uppnås.

Idealisk för offentliga entréer, vårdcentraler etc.

Alla våra dörrstängare från Intersteel är godkända för montering på branddörrar.

Handla smidigt direkt i webbutiken!