En skjutdörr ger flexibilitet och skapar mer utrymme

Öppen eller stängd planlösning? Med en skjutdörr behöver du inte välja, du får båda alternativen, utan att förlora värdefull yta.

Innan du börjar handla beslag för din DIY-projekt, ta en noggrann titt på det område där du vill hänga skjutdörren och ta reda på vilken dörrinstallation som kommer att fungera bäst i ditt fall. Om du vill täcka öppningen med en dörr behöver du ett område på ena sidan av öppningen som är tillräckligt bred för dörren. Se till att det inte finns några hinder som strömbrytare eller tavlor som skulle täckas av eller störa dörren. Om det inte finns tillräckligt med väggutrymme på ena sidan av öppningen kan du installera ett par dörrar som glider mot motsatta sidor.

Alternativ 1: Enkeldörrar

Detta är det mest populära valet, men du behöver tillräckligt med väggutrymme. Beställ ett beslag som är minst dubbelt så stort som dörre

Skjutdörrsbeslag classic

https://husbeslag.se/inomhus/skjutdorrsbeslag.html

Alternativ 2: Dubbeldörrar

Om du inte har tillräckligt med väggutrymme på ena sidan av öppningen för en enda stor dörr, kan du istället använda två dörrar. Centrering av spåret på öppningen gör att dörrarna kan glida till öppningens sidor. Tänk på att beställa två extra rullar. 

Skjutdörrsbeslag dubbeldörr

https://husbeslag.se/inomhus/skjutdorrsbeslag.html

Alternativ 3: Överlappnings dörrar

Om du vill installera dörrar på en garderobsöppning eller på en öppning som går från vägg till vägg, kan du beställa överlappnings beslag som låter dig stapla dörrar på ena sidan av öppningen.

Överlappnings beslag

https://husbeslag.se/inomhus/skjutdorrsbeslag/overlappning-for-skjutdorrsbeslag-0023-450118.html